Blog van JXR SEM

Het belang van strategie voor websites en webshops

Online succesvol met strategie: beursgesprekken (wwvd)

Online succesvol met strategie: beursgesprekken op de WebWinkelVakdagen. Strategie is stap 1 van mijn stappenplan voor online succes. Dat is dus het eerste dat in orde moet zijn om succesvol te worden, zowel online als offline. Nu was ik op de WebWinkelVakDagen. Ik had daarbij een mooie banner met mijn stappenplan meegenomen. Heel erg logisch … Lees verder Online succesvol met strategie: beursgesprekken (wwvd)

Kleurenwiel tbv het kiezen van je huisstijl

6 Manieren om de juiste kleurencombinatie voor je huisstijl / website te vinden.

6 Manieren om de juiste kleurencombinatie voor je huisstijl / website te vinden. Kleurencombinatie huisstijl kiezen Tenzij je kleurenblind bent, weet je hoe belangrijk kleuren zijn om tot een actie over te gaan, of om iets mooi of minder mooi te vinden. Kortom, kleuren doen iets met je. En heb je nu een website dan … Lees verder 6 Manieren om de juiste kleurencombinatie voor je huisstijl / website te vinden.

Wat is social engineering? Voorkom hacks

Wat is social engineering en hoe bescherm je je tegen social engineering?

Wat is social engineering en hoe bescherm je je tegen social engineering? Social engineering is het misbruiken van menselijke eigenschappen zoals nieuwsgierigheid, vertrouwen, hebzucht, angst en onwetendheid om handelingen te verrichten die niet noodzakelijk in het eigen belang zijn. Met de komst van wereldwijde hacks (ransomware, malware en DDoS-aanvallen) wordt social engineering met name in … Lees verder Wat is social engineering en hoe bescherm je je tegen social engineering?

7 tips voor het kiezen van een goede content management system (cms

De 7 tips om een goed CMS pakket te kiezen

De 7 tips om een goed CMS pakket te kiezen! Wat is een CMS? Een Content Management Systeem (CMS) is een systeem dat wordt gebruikt om de inhoud (content) te beheren (management) van een kanaal (meestal een website). Voor dit artikel ga ik uit van een CMS voor een website. Een Content Management Systeem bestaat … Lees verder De 7 tips om een goed CMS pakket te kiezen

7 Redenen waarom goede hosting belangrijk is

7 Redenen waarom goede hosting belangrijk is Wat heb je nodig voor een website? Om te beginnen een webadres, oftewel een domeinnaam. Deze is te herkennen aan http:// (onbeveiligd en dus als onveilig gemarkeerd in Google Chrome – zie eerdere blogs) of aan https:// (een website met ssl-beveiliging), vervolgens zie je de domeinnaam en tot … Lees verder 7 Redenen waarom goede hosting belangrijk is

Neem een internetkassa, ook als je geen webshop hebt!

Wilt u even afrekenen, liefst digitaal?

Online betalingen regelen Eén van de belangrijkste processen van je internetbusiness is natuurlijk dat er geld binnenkomt. Afhankelijk van je business regel je dat via je website of via je een factuur en steeds vaker via een combinatie van beiden. Het afrekenen bestaat eigenlijk uit twee onderdelen; het administratieve gedeelte en de daadwerkelijke betaling. Doe … Lees verder Wilt u even afrekenen, liefst digitaal?