Search Engine Advertising

Search Engine Advertising (SEA), wat is dat?SEA, in het Nederlands zoekmachine adverteren houdt in dat je door middel van advertenties ervoor zorgt dat jouw website in en/of naast de zoekresultaten wanneer er op bepaalde zoekwoorden wordt gezocht.
JXR SEM richt zich met zoekmachine advertising met name op op Google AdWords. AdWords is het cost per click-programma (ook wel pay-per-click of PPC genoemd) van Google.

Google Adwords kent 3 manieren van het plaatsen van je campagne

1.) Om te beginnen natuurlijk de advertenties die je boven de zoekresultaten ziet bij de zoekmachine van Google.
Een advertentie die je maakt met AdWords wordt vertoond in de zoekresultaten.
De advertentie ziet er ook uit als een zoekresultaat van Google, alleen staat er in een klein geel blokje vermeld dat het een advertentie is, zoals bij het voorbeeld hieronder.

Google AdWords advertentie

2.) Google heeft meer dan alleen de zoekmachine. Bijvoorbeeld YouTube. Hierop kun je ook adverteren. De zogenaamde zoekpartners van Google Adwords

3.) Tot slot kun je nog op tientallen zo niet honderden miljoenen andere websites adverteren via Google Adwords. Jawel, je leest het goed honderden miljoenen. Hoe kan dat? Mensen met een website kunnen besluiten dat zij inkomen willen genereren met hun website, bijvoorbeeld door daar reclame op te doen. Als zij er vervolgens voor kiezen met het AdSense programma van Google mee te doen, dan kan er middels AdWords advertenties op weergegeven worden.