Keyword density

Keyword density is de mate waarin een zoekwoord op een webpagina voorkomt, in verhouding tot de rest van de tekst die op de webpagina staat.

Hoe hoog moet de keyword density zijn?

De keyword density is voor elk zoekwoord en elke webpagina weer anders. Als er bijvoorbeeld 100 woorden op een webpagina staan en een zoekwoord komt 5 keer voor, dan is de keyword density 5%.

Het is belangrijk dat de keyword density niet te laag is. Als je zoekwoorden vaak genoeg voorkomen, dan beoordeelt Google je webpagina als relevanter. Een te hoge keyword density is ook niet goed. Als je je tekst volstopt met je zoekwoorden, dan leest je webpagina niet fijn meer. Bovendien wordt dit door Google gezien als keyword stuffing. Hiervoor krijg je minpunten, zodat je website juist mínder goed vindbaar wordt. Er is niet één absoluut juist percentage om aan te houden. Je kunt grofweg uitgaan van ergens tussen de 3% en 8%, maar uiteindelijk is de leesbaarheid van de pagina het belangrijkste. Als je webpagina slecht leesbaar is, zal dit zorgen voor een hogere bounce rate.

Minstens net zo belangrijk is natuurlijk de keuze wélke zoekwoorden je gebruikt. Verspil dus niet langer tijd en moeite, maar laat dus een zoekwoordenanalyse uitvoeren.

Terug naar de lijst met betekenissen