Hosting provider

Wat is een hosting provider?

Een hosting provider is een bedrijf met een eigen webserver, dat deze (over het algemeen tegen betaling) laat gebruiken door particulieren en andere bedrijven.
Een website is pas zichtbaar als deze op een webserver staat die verbonden is met internet. Hosten (ook wel webhosting genoemd) is dan ook het ervoor zorgen dat een website op een server staat dat in verbinding staat met internet opdat de site opgeroepen kan worden door derden. Hosten kun je dus ook zelf doen.

Het kiezen van een hosting provider

Een hosting provider biedt vaak meerdere diensten, zoals het ondersteunen van één of meerdere e-mail-adressen, webruimte, het registreren van domeinnamen, handige software en technische ondersteuning.

Bij hosting providers kun je vaak kiezen tussen verschillende pakketten. Er kunnen ook flinke prijsverschillen zijn. Toch is de goedkoopste hosting provider niet altijd de beste keuze! Belangrijke overwegingen zijn de service, hoe vaak en hoe lang je website offline is voor bijvoorbeeld onderhoud of door storingen, de beschikbare schijfruimte en de snelheid.

Als je gebruik wilt maken van speciale software om gemakkelijker je website te kunnen bouwen, zoals WordPress of Joomla!, is het natuurlijk van belang dat je hosting provider deze ondersteunt.

Er zijn heel wat aspecten die je mee zou kunnen wegen bij het kiezen van de juiste provider en het juiste pakket.

Lees ook:
onze blog over het kiezen van de juiste hosting provider!

Terug naar de lijst met betekenissen