Google inc

Google Incorporated is een beursgenoteerd Amerikaans bedrijf. Google biedt een groot aantal internetdiensten aan. De bekendste hiervan zijn:

 • De zoekmachine
  Google zoekt middels spiderbots (in casu de googlebot) het internet af naar internetsites en internetpagina’s. Deze pagina’s indexeert en waardeert het programma dan, zodat de relevante pagina’s getoond worden als iemand een zoekopdracht invult op google.nl.
 • Adwords
  Als iemand een zoekopdracht uitvoert worden er twee soorten resultaten getoond: betaalde resultaten en niet betaalde resultaten (organisch verkeer). Door het aanmaken van een account op Adwords kun je bieden op zoekwoorden waarop je gevonden wilt worden.
 • Adsense
  De AdWords kunnen behalve voor de zoekresultaten, ook gebruikt worden voor het “Google AdSense netwerk”. Dat netwerk bestaat uit sites van derden die hun site aanmelden bij Google en de mogelijkheid aanbieden tot het maken van reclame op hun site. Google plaatst dan reclame op die site waarvoor het die site dan beloont met een deel van de opbrengst van die reclame.
 • Analytics
  Een dienst die het gedrag van bezoekers op je website registreert. Tevens kun je verscheidene analyses doen met dit programma, dat je weer als input kunt gebruiken voor je internetmarketing.
 • Search Console (voorheen webmaster Tools)
 • Een dienst die het beheerders / websitebouwers van internetpagina’s mogelijk maakt te zien of de website / webpagina goed wordt weergeven in de zoekmachine.

  Terug naar de lijst met betekenissen

  Geef een antwoord

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *