SERP (Search Engine Result Page)

SERP staat voor: Search Engine Resultpage. Oftewel op welke positie staat je website met een keyword in de zoekresultaten van een zoekmachine. Uiteraard is dat geografisch bepaald, want de zoekmachines kijken tegenwoordig naar de locatie van de zoeker.
Als je een website hebt en je doet je best gevonden te worden, dan wil je natuurlijk wel weten hoe goed je dat doet. Je kunt dan in Google een keyword intoetsen en net zo lang doorklikken totdat je je eigen website ziet, maar het kan handiger! Gebruik hiervoor bij voorkeur een seo-tool genaamd SERP-checker.
Niet alleen gaat het sneller, maar ook maakt Google gebruik van cookies, waardoor de SERP gepersonaliseerd is. Maakt je positie in de SERP dan nog uit? Jazeker, want ondanks dat het gepersonaliseerd is, wordt je persoonlijke SERP wel opgebouwd uit de algehele score.

Hierbij een tweetal goed werkende gratis SERP-tools:

SERP wat is dat

In de SERP-checker geef je je domeinnaam in (zonder http en zonder www). Vervolgens toets je het keyword cq. de keywords in waarop je gevonden wilt worden, of waarop je gevonden denkt te worden. De SERP-checker geeft vervolgens aan waar je site staat. Hierbij zit er vaak wel een begrenzing aan tot de top 300 zoekresultaten. Als je er in voorkomt kijk dan ook eens hoe je website er uit ziet in de resultatenpagina!

Als je hoog staat in de SERP is dat natuurlijk goed nieuws! Bedenk wel dat dit veranderlijk is. De concurrentie staat niet stil en Google ook niet. Blijf dit dus in de gaten houden en blijf werken aan je positie.

Als je niet voorkomt met een bepaald zoekwoord in de SERP, is dat een uitdaging! Ten eerste bedenk je of je op dit keyword gevonden wilt worden, mede gezien de concurrentie. Is dat niet het geval, onderzoek dan op welke zoekwoorden je dan wel gevonden wilt worden. Wil je wel in de SERP verschijnen met dit zoekwoord, dan is er werk aan de winkel. Verbeter je SEO! Werk aan een betere vindbaarheid op dit keyword!

Leestip:
Hoe haal je het meeste uit je internationale website?
Rich snippets voor jouw website

Terug naar de lijst met betekenissen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.